11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Naan s máslovým masalem
zdroj: Recepty 24/7

Tento ⁤recept na Naan s máslovým masalem nabízí lahodnou indickou‍ specialitu, která si získá srdce každého milovníka kari. ⁤Křupavý a měkký⁣ naan je ⁢doplněný ⁢máslovým masalem, které dodává jídlu dokonalou jemnost ⁤a chuť. V tomto jednoduchém a snadno⁢ připravitelném receptu se dozvíte, jak vytvořit tento lahodný pokrm s vynikajícími indickými aromaty. Nechte se okouzlit tímto exotickým‍ chlebem a nechte se unášet vůní a ⁢chutí ‌Indie.

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 ​lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 2 lžíce jogurtu
  • 3 lžíce horkého mléka
  • 2 lžíce roztátého másla

Postup

  1. Do mísy smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí.
  2. Pomalu přidávejte jogurt a horké mléko a hněťte těsto, dokud nedosáhne hladké a ‍elastické konzistence.
  3. Pokryjte těsto utěrkou a nechte ho‌ v teplém prostředí kynout asi 2 hodiny, dokud objem nezvětší přibližně ⁢o polovinu.
  4. Rozdělte těsto na menší kousky a každý vyválejte na váleček.
  5. Naneste na povrch těsta rozpuštěné máslo a složte na polovinu, abyste​ vytvořili trojúhelník.
  6. Opět rozvařte těsto, tentokrát do velikosti asi 15 cm.
  7. Na rozpálené pánvi​ bez tuku‌ smažte naan z obou stran, dokud nezíská hezkou zlatou barvu a nezačnou‌ se na něm tvořit malé bublinky.
  8. Hotové naany můžete posypat čerstvou nasekanou petrželkou⁣ a podávat s​ máslovým masalem‍ jako dip nebo je použít jako přílohu k indickým⁢ jídlům.