7. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Murgh tikka masala je tradiční indické jídlo, které vás okouzlí svou bohatou chuťovou paletou. Tento recept nabízí kombinaci šťavnatého kuřecího masa, které se nechal marinovat v aromatických indických kořeních, a následně je podáváno v husté a lahodné rajské omáčce. Murgh tikka masala je dokonalé jídlo pro ty, kteří ocení pikantnost, exotiku a všechny výhody indické kuchyně. S touto jednoduchou a přesto oslnivou recepou můžete přenést indické chutě přímo do vaší kuchyně. Vyzkoušejte tento představitelný pokrm a užijte si výjimečnou indickou gastronomii.
Murgh Tikka Masala
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (vejce a stehna)
- 200 g jogurtu
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 2 lžičky mletého kurkumy
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- Zázvor podle chuti (nadrcený)
- Sůl podle chuti
- 2 lžíce másla
- 1 velká cibule (nakrájená na plátky)
- 400 g rajčat (drcená plechovka)
- 200 ml smetany ke šlehání
- Čerstvá koriandrova nať (na ozdobu)
Postup
- Nařežte kuřecí maso na menší kousky.
- Smíchejte jogurt, limetkovou šťávu, olej, mletý koriandr, kmín, sladkou papriku, kurkumu, česnek, zázvor a sůl ve velké míse.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso do směsi a dobře promíchejte. Nalijte směs do uzavíratelné nádoby a nechte marinovat v lednici nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hodiny.
- Udělejte si marinádu na omáčku tak, že rozehřejete máslo ve velké pánvi a orestujete cibuli, dokud nezezlátne. Přidejte drcená rajčata a smažte je asi 5 minut.
- Vyjměte kuřecí maso z marinády a opečte ho ve velké pánvi, dokud nezezlátne ze všech stran. Poté maso odstraňte z pánve a nechte stranou.
- Do omáčky přidejte smetanu ke šlehání a vařte ještě pár minut, dokud se omáčka nezahustí. Přidejte opečené kuřecí maso zpět do omáčky a promíchejte.
- Podávejte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte nasekanou koriandrovou natí.