26. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Muhammara pasta je lahodná a exotická pomazánka pocházející z Blízkého východu, která přináší chuťovou explozi do vaší kuchyně. Tato jedinečná směs červených paprik, vlašských ořechů, granátových jablek, olivového oleje a koření vytváří bohatou a aromatickou pastu, která se perfektně hodí jako dip na chleba, pomazánka do sendvičů nebo přísada do různých pokrmů. Vydejte se na cestu objevování kulinářských zážitků a vyzkoušejte Muhammara pastu, která překvapí a okouzlí vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 200g pečených paprikových piment nebo červených paprik
- 50g sušených jetelek (namočených v horké vodě po dobu 15 minut)
- 75g vlašských ořechů (nasekaných)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička pečivového prášku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička drceného červeného pepře
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Pečené papriky nebo papriky očistěte a rozdrtěte v mixéru na hladkou pastu.
- Procedíme namočené jetele a přidáme je do mixéru spolu se všemi ostatními surovinami: nasekanými vlašskými ořechy, česnekem, pečivovým práškem, kmínem, paprikou, pepřem, citronovou šťávou a olivovým olejem.
- Blendujeme, dokud nedosáhneme hladké konzistence. Přidáme sůl a pepř podle chuti a znovu promícháme.
- Muhammara pastu můžeme podávat na toustový chleba, grilované maso nebo jako dip s čerstvou zeleninou.