26. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Muhammara pasta
zdroj: Recepty 24/7

Muhammara pasta je lahodná a exotická pomazánka pocházející z‌ Blízkého východu, která přináší chuťovou⁢ explozi do vaší kuchyně. Tato jedinečná směs ⁤červených paprik, ⁣vlašských‌ ořechů, granátových jablek, olivového oleje a koření vytváří‌ bohatou a aromatickou pastu, která‍ se perfektně hodí⁢ jako ‍dip na chleba, pomazánka do sendvičů nebo přísada do⁣ různých pokrmů. Vydejte se na cestu objevování kulinářských zážitků a vyzkoušejte ⁣Muhammara pastu, která překvapí a ⁢okouzlí vaše chuťové pohárky.

Suroviny

  • 200g pečených ‍paprikových piment⁣ nebo červených ⁢paprik
  • 50g sušených jetelek (namočených v horké vodě po dobu 15 minut)
  • 75g ⁢vlašských ⁢ořechů (nasekaných)
  • 3 stroužky ⁤česneku (nasekané)
  • 1 lžička pečivového prášku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička ‌mleté papriky
  • 1 lžička drceného⁣ červeného‍ pepře
  • 2 lžíce citronové ⁤šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř⁢ podle chuti

Postup

  1. Pečené papriky nebo ⁤papriky‍ očistěte a​ rozdrtěte v mixéru na hladkou pastu.
  2. Procedíme namočené jetele a ‍přidáme je do mixéru spolu se všemi ostatními surovinami: nasekanými vlašskými​ ořechy, ⁤česnekem, ‍pečivovým práškem, ‍kmínem, paprikou, pepřem, citronovou šťávou‍ a olivovým olejem.
  3. Blendujeme, ‍dokud nedosáhneme ⁢hladké konzistence. ⁤Přidáme sůl a ⁢pepř ⁢podle chuti a znovu promícháme.
  4. Muhammara pastu můžeme podávat na toustový chleba, grilované maso nebo jako dip ​s ​čerstvou ⁢zeleninou.