17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe soup je lahodná brazilská rybí polévka plná exotických chutí. Připravte si tento tradiční recept a ochutnejte tropické lahůdky ve vaší kuchyni! Sledujte kroky a udělejte si doma tuto chuťovou bomu.
Suroviny
- 500g rýže
- 1 kg rybího masa (např. tuňák nebo losos)
- 2 lžíce palmového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 400ml kokosového mléka
- 1 limeta
- sůl, pepř, koriandr
Postup
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a papriky a dusíme do měkka.
- Přidáme rybí maso nakrájené na kousky a zalijeme kokosovým mlékem.
- Povaříme do měkka a dochutíme solí, pepřem a koriandrem.
- Hotovou moquecu podáváme s uvařenou rýží a okapanou limetou.