17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Moqueca de peixe soup
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe soup je lahodná brazilská rybí polévka plná ‌exotických chutí. Připravte si‌ tento tradiční recept a ochutnejte tropické lahůdky ve vaší kuchyni! Sledujte kroky a udělejte si doma tuto chuťovou‌ bomu.

Suroviny

  • 500g rýže
  • 1 ‌kg rybího masa (např. tuňák nebo losos)
  • 2 lžíce ‍palmového oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 limeta
  • sůl, pepř, koriandr

Postup

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky ⁣nakrájená rajčata a papriky a dusíme do ​měkka.
  3. Přidáme ‌rybí maso nakrájené ⁣na kousky a zalijeme kokosovým mlékem.
  4. Povaříme do ⁢měkka a dochutíme solí, pepřem a koriandrem.
  5. Hotovou moquecu podáváme s ⁣uvařenou‌ rýží a okapanou limetou.