17. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe s kokosovým mlékem je tradiční brazilské rybí jídlo, které se vyznačuje bohatou a exotickou chutí díky použití kokosového mléka a svěžích bylinek. Tento recept vám poskytne dokonalou kombinaci chutí a vůní, které vás okouzlí a přenesou vás přímo na pláž. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a užijte si kousíček tropické atmosféry u vás doma!
Suroviny
- 500g rybího masa (např. treska, losos nebo halibut)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 400ml kokosového mléka
- 2 rajčata
- čerstvá koriandr
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, česnek a papriky.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a vaříme do změkčení.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit.
- Přidáme na kousky nakrájené rybí maso a dusíme do měkka ryby.
- Přidáme nasekaný koriandr a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s rýží nebo pečivem.