11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Moqueca de peixe.guna je tradiční brazilské rybí jídlo, které se připravuje s kokosovým mlékem, rajčaty a palmovým olejem. Tento lahodný pokrm je plný exotických chutí a bude skvělou volbou pro milovníky mořských plodů. Vyzkoušejte recept na Moqueca de peixe.guna a pořiďte si kousek Brazílie do své kuchyně!
Suroviny
- 500g filetů ryby guna
 - 1 cibule
 - 2 rajčata
 - 1 zelená paprika
 - 4 stroužky česneku
 - 200ml kokosového mléka
 - 1 limetka
 - čerstvá petrželka
 - sůl, pepř, olej
 
Postup
- Filety ryby omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
 - Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, rajčata, papriku a prolisovaný česnek.
 - Přidáme nakrájenou rybu a zalijeme kokosovým mlékem.
 - Osolíme, opepříme a necháme vařit asi 20 minut.
 - Před podáváním zakápneme šťávou z limetky a posypeme nasekanou petrželkou.
 

