11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Moqueca de peixe.guna je tradiční brazilské rybí jídlo, které se připravuje s kokosovým mlékem, rajčaty a palmovým olejem. Tento lahodný pokrm je plný exotických chutí a bude skvělou volbou pro milovníky mořských plodů. Vyzkoušejte recept na Moqueca de peixe.guna a pořiďte si kousek Brazílie do své kuchyně!
Suroviny
- 500g filetů ryby guna
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 4 stroužky česneku
- 200ml kokosového mléka
- 1 limetka
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř, olej
Postup
- Filety ryby omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, rajčata, papriku a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájenou rybu a zalijeme kokosovým mlékem.
- Osolíme, opepříme a necháme vařit asi 20 minut.
- Před podáváním zakápneme šťávou z limetky a posypeme nasekanou petrželkou.

