26. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe a mořské plody je brazilská specialita plná lahodných mořských chutí. Tento recept kombinuje čerstvé ryby, mořské plody, zeleninu a kokosové mléko, což vytváří bohatou a exotickou chuťovou kombinaci. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si opravdovou gastronomickou lahůdku z exotických mořských plodů.
Suroviny
- 600 g rybího masa (např. treska, losos)
- 300 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 1 zelená paprika
- 4 stroužky česneku
- čerstvá petrželka
- čerstvý koriandr
- kokosové mléko
- olivový olej
- sůl, pepř, paprika
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, česnek a nakrájenou papriku.
- Přidáme nakrájená rajčata a necháme chvilku dusit.
- Přidáme kokosové mléko a vaříme asi 10 minut.
- Přidáme rybí maso a mořské plody a vaříme do měkka.
- Přidáme nasekanou petrželku a koriandr, osolíme, opepříme a přidáme trochu papriky podle chuti.
- Podáváme s rýží nebo bramborem. Dobrou chuť!