26. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Moqueca de peixe a mořské plody
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe⁤ a mořské plody je brazilská specialita plná lahodných mořských chutí. Tento⁢ recept kombinuje čerstvé ‍ryby, mořské plody, zeleninu a kokosové mléko, ⁤což vytváří bohatou a ‍exotickou chuťovou kombinaci. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a⁣ užijte si opravdovou gastronomickou lahůdku z exotických​ mořských plodů.

Suroviny

  • 600 g rybího masa (např. treska, losos)
  • 300 g​ mořských plodů (krevety, mušle,​ chobotnice)
  • 1 cibule
  • 3 rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 4 stroužky ‍česneku
  • čerstvá petrželka
  • čerstvý‍ koriandr
  • kokosové mléko
  • olivový olej
  • sůl, pepř, paprika

Postup

  1. Na pánvi ‍rozpálíme olivový olej ‍a osmahneme ⁣na ​něm nasekanou cibuli, česnek a nakrájenou papriku.
  2. Přidáme nakrájená rajčata⁢ a necháme ‌chvilku ⁢dusit.
  3. Přidáme⁣ kokosové mléko a vaříme asi 10 minut.
  4. Přidáme rybí maso a ⁤mořské ⁣plody a vaříme do měkka.
  5. Přidáme nasekanou‌ petrželku⁢ a koriandr, osolíme,‍ opepříme ‌a přidáme trochu papriky podle chuti.
  6. Podáváme s rýží nebo bramborem. Dobrou chuť!