12. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Moqueca de peixe s kokosovým mlékem je tradiční brazilské rybí jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept spojuje čerstvé mořské plody s kokosovým mlékem a kořením, které vytváří lahodnou a osvěžující pokrm. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a přenesete své chuťové buňky přímo do tropického ráje.
Suroviny
- 500g rybího filetu (např. treska nebo merlucie)
 - 1 cibule
 - 2 rajčata
 - 1 zelená paprika
 - 3 stroužky česneku
 - 400ml kokosového mléka
 - 1 limeta
 - čerstvá nasekaná petrželka
 - sůl, pepř, olej
 
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou zelenou papriku a rajčata a dusíme do měkka.
 - Přidáme rybí filety nakrájené na menší kousky a zalijeme kokosovým mlékem. Zamícháme a dusíme asi 10 minut, dokud není ryba hotová.
 - Přidáme šťávu z limety a osolíme a opepříme podle chuti. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo pečivem.
 

