12. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Moqueca de peixe s kokosovým mlékem je tradiční brazilské rybí jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept spojuje čerstvé mořské plody s kokosovým mlékem a kořením, které vytváří lahodnou a osvěžující pokrm. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a přenesete své chuťové buňky přímo do tropického ráje.
Suroviny
- 500g rybího filetu (např. treska nebo merlucie)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 3 stroužky česneku
- 400ml kokosového mléka
- 1 limeta
- čerstvá nasekaná petrželka
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou zelenou papriku a rajčata a dusíme do měkka.
- Přidáme rybí filety nakrájené na menší kousky a zalijeme kokosovým mlékem. Zamícháme a dusíme asi 10 minut, dokud není ryba hotová.
- Přidáme šťávu z limety a osolíme a opepříme podle chuti. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo pečivem.

