11. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Moqueca de peixe a camarão
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe a camarão je ‌populární brazilské rybí a krevetové jídlo, které je plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje rybí⁣ filé, krevety, kokosové mléko,⁢ zeleninu⁤ a koření, které vytváří lahodnou a chutnou omáčku. Pokud milujete mořské plody a exotickou kuchyni, pak je tato‍ Moqueca de peixe a camarão skvělou volbou pro ⁤vaši další večeři. Užijte si tento lahodný brazilský pokrm s rýží a ​limetkou pro dokonalou kombinaci chutí. ⁢

Suroviny

  • 600g rybího filetu⁢ (např. treska, mečoun)
  • 300g krevet
  • 2 ⁣cibule
  • 4 rajčata
  • 1 paprika
  • 4 stroužky česneku
  • 400ml ⁤kokosového mléka
  • čerstvá koriandr
  • lůj z 1 limetky
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, ⁤krájený česnek a papriku.
  2. Přidáme na kolečka ​nakrájená rajčata a smažíme do změknutí.
  3. Přidáme nakrájený rybí filet a krevety.
  4. Přilijeme kokosové ⁢mléko a necháme provařit.
  5. Přidáme koriandr, sůl,⁢ pepř a limetkovou šťávu podle chuti.
  6. Přiklopíme poklicí⁤ a vaříme cca 15 ⁤minut, dokud je ryba hotová.