11. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe a camarão je populární brazilské rybí a krevetové jídlo, které je plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje rybí filé, krevety, kokosové mléko, zeleninu a koření, které vytváří lahodnou a chutnou omáčku. Pokud milujete mořské plody a exotickou kuchyni, pak je tato Moqueca de peixe a camarão skvělou volbou pro vaši další večeři. Užijte si tento lahodný brazilský pokrm s rýží a limetkou pro dokonalou kombinaci chutí.
Suroviny
- 600g rybího filetu (např. treska, mečoun)
- 300g krevet
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 1 paprika
- 4 stroužky česneku
- 400ml kokosového mléka
- čerstvá koriandr
- lůj z 1 limetky
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, krájený česnek a papriku.
- Přidáme na kolečka nakrájená rajčata a smažíme do změknutí.
- Přidáme nakrájený rybí filet a krevety.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit.
- Přidáme koriandr, sůl, pepř a limetkovou šťávu podle chuti.
- Přiklopíme poklicí a vaříme cca 15 minut, dokud je ryba hotová.