9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Mongolské hovězí se zeleninou je lahodný recept, který nabízí kombinaci chutí a vůní tradiční mongolské kuchyně. Hovězí maso je marinováno v exotické směsi, která zahrnuje sójovou omáčku, med, česnek, zázvor a chilli. Poté je maso rychle osmaženo spolu s barevnou a svěží zeleninou, jako jsou cibule, paprika a mrkev. Výsledný pokrm je nejen plný výživných látek, ale také bohatě aromatický a lahodně kořeněný. Nechte se unést do světa asijských chutí s tímto jednoduchým receptem na mongolské hovězí se zeleninou.
Suroviny:
- 500 g hovězího masa (svíčková)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 100 g sójových klíčků
- 100 ml sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a za stálého míchání orestujeme dozlatova.
- Maso osolíme, opepříme a přidáme na kostky nakrájenou papriku a na plátky nakrájenou mrkev.
- Přidáme také sójové klíčky a smažíme, dokud není zelenina měkká.
- Přidáme sójovou omáčku, hořčici a podle potřeby trochu vody nebo vývaru a dusíme asi 10 minut.
- Před podáváním můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.