9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Mongolské hovězí se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

​Mongolské hovězí se⁣ zeleninou je ⁤lahodný recept, který nabízí kombinaci ⁢chutí a vůní tradiční ​mongolské ‍kuchyně. Hovězí ⁤maso⁣ je‍ marinováno v exotické směsi, která ⁤zahrnuje sójovou omáčku, med, česnek, zázvor a chilli. Poté je⁣ maso ‌rychle osmaženo ‌spolu s barevnou‌ a svěží ⁤zeleninou, jako jsou cibule, paprika a mrkev. Výsledný pokrm je nejen plný výživných látek, ale také ​bohatě‍ aromatický ‍a lahodně‍ kořeněný. Nechte ​se unést do‍ světa asijských chutí⁤ s tímto jednoduchým receptem‌ na mongolské⁢ hovězí se zeleninou.

Suroviny:

  • 500⁢ g hovězího ⁤masa (svíčková)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 100 g sójových klíčků
  • 100​ ml sójové omáčky
  • 2 lžíce ‌oleje
  • 1‌ lžíce hořčice
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou ‍cibuli a česnek.
  2. Přidáme na ⁢kostky ⁣nakrájené ‌hovězí maso a za stálého míchání orestujeme dozlatova.
  3. Maso osolíme, opepříme a přidáme ⁤na kostky nakrájenou papriku a⁢ na ‍plátky nakrájenou mrkev.
  4. Přidáme také sójové klíčky a ​smažíme, ⁣dokud⁤ není ​zelenina měkká.
  5. Přidáme sójovou omáčku, hořčici a podle potřeby trochu vody nebo vývaru a dusíme ⁤asi 10​ minut.
  6. Před podáváním můžeme dochutit solí a pepřem‍ podle chuti.