1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš autentický recept na tradiční japonskou polévku Misoshiru s miskou. Tato lahodná a zdravá polévka je plná chuti a výživných ingrediencí, které vám dodají energii na celý den. S naším jednoduchým receptem si můžete připravit lahodnou polévku jako z oblíbené japonské restaurace, aniž byste museli opustit pohodlí vašeho domova. Navíc vám přinese pocit tepla a pohody, který je tak typický pro japonskou kuchyni. Zkuste si uvařit Misoshiru doma a přivést do vaší kuchyně trochu exotiky!
Suroviny
- 4 šálky vody
- 4 polévkové lžíce miso pasty
- 100 g tofu, nakrájeného na kostky
- 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 houby shitake, nakrájená na plátky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme cibuli, mrkev a houby.
- Přidáme vodu do hrnce a necháme přivést k varu.
- Do vroucí vody přidáme tofu a vaříme asi 5 minut.
- Do polévky přidáme miso pastu a promícháme, dokud se pasta nerozpustí.
- Přilijeme sójovou omáčku a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Hotovou polévku nalejeme do misek a podáváme s rýží nebo jinou přílohou dle chuti.