1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Misoshiru – polévka s miskou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš autentický recept na tradiční japonskou ‌polévku Misoshiru s miskou. Tato lahodná a zdravá polévka je plná‌ chuti⁢ a výživných ingrediencí, které vám dodají energii na celý den. S naším jednoduchým receptem si můžete ⁤připravit lahodnou polévku jako z ‌oblíbené ⁢japonské restaurace, aniž byste museli opustit pohodlí vašeho domova. Navíc vám přinese pocit ‌tepla a pohody, který je tak typický pro japonskou kuchyni. Zkuste si uvařit Misoshiru ‍doma a přivést do vaší kuchyně trochu exotiky! ⁢

Suroviny

  • 4 šálky vody
  • 4 polévkové⁢ lžíce miso pasty
  • 100 g⁣ tofu, nakrájeného na kostky
  • 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
  • 1 ​cibule, nakrájená na tenké⁤ plátky
  • 1 houby shitake, nakrájená na plátky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na ⁢pánvi rozpálíme olivový olej ‍a osmahneme cibuli, mrkev a houby.
  2. Přidáme vodu do hrnce a necháme přivést k varu.
  3. Do ⁤vroucí vody přidáme​ tofu a⁢ vaříme asi 5 minut.
  4. Do polévky přidáme miso pastu a promícháme, dokud se pasta nerozpustí.
  5. Přilijeme sójovou omáčku a dochutíme⁣ solí ⁤a pepřem⁣ podle⁢ chuti.
  6. Hotovou polévku nalejeme do misek a ‌podáváme‌ s⁢ rýží nebo jinou přílohou dle chuti.