2. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Miso polévka s rybou a tofu
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na⁣ Miso polévku s rybou a tofu je lahodným ⁤způsobem, jak si vychutnat tradiční japonskou kuchyni. Přidávání lahodného mísa ⁢pasta ⁤Miso do vaší ⁤polévky přidává bohatou a ⁤hlubokou chuti, která se skvěle doplňuje s jemným ‍chutí ryby‌ a tofu. ⁤Tento recept⁣ je ⁢také zdravý​ a plný živin, což ho činí‍ vynikající⁣ volbou pro ty, kteří se‍ snaží jíst ‍vyváženou stravu. Vyzkoušejte tuto Miso polévku s ⁤rybou a tofu a získejte takový ⁢gastronomický‍ zážitek,‍ který si zamilujete!

Suroviny

  • 500 g ryby (losos, treska nebo jiná druhá ryba)
  • 200 g tofu (světlé nebo⁤ tmavé)
  • 2 lžíce miso pasty
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 střední cibule
  • 2 ⁤stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nasekaného)
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 l litr vody
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle ⁤chuti
  • na ⁤ozdobu: čerstvá koriandr

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte ⁢olej a ‍osmahněte na něm‍ nakrájenou cibuli, česnek⁢ a zázvor‌ až zesklovatí.
  2. Přidejte rybu a ‍tofu a ‍restujte​ asi ⁤5⁣ minut, ⁢dokud ryba ​nezměkne a⁣ tofu nezezlátne.
  3. Přidejte vodu, miso pastu a sójovou omáčku a dobře⁣ promíchejte.
  4. Nechejte polévku vařit 15-20 minut, aby se všechny ⁣ingredience propojily a chuť se prohloubila.
  5. Přidejte sezamový olej a dochuťte solí a ‌pepřem podle ⁣chuti.
  6. Podávejte s čerstvým koriandrem⁤ jako ozdobou.