2. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na Miso polévku s rybou a tofu je lahodným způsobem, jak si vychutnat tradiční japonskou kuchyni. Přidávání lahodného mísa pasta Miso do vaší polévky přidává bohatou a hlubokou chuti, která se skvěle doplňuje s jemným chutí ryby a tofu. Tento recept je také zdravý a plný živin, což ho činí vynikající volbou pro ty, kteří se snaží jíst vyváženou stravu. Vyzkoušejte tuto Miso polévku s rybou a tofu a získejte takový gastronomický zážitek, který si zamilujete!
Suroviny
- 500 g ryby (losos, treska nebo jiná druhá ryba)
- 200 g tofu (světlé nebo tmavé)
- 2 lžíce miso pasty
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nasekaného)
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 l litr vody
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- na ozdobu: čerstvá koriandr
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a zázvor až zesklovatí.
- Přidejte rybu a tofu a restujte asi 5 minut, dokud ryba nezměkne a tofu nezezlátne.
- Přidejte vodu, miso pastu a sójovou omáčku a dobře promíchejte.
- Nechejte polévku vařit 15-20 minut, aby se všechny ingredience propojily a chuť se prohloubila.
- Přidejte sezamový olej a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s čerstvým koriandrem jako ozdobou.