17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si nezapomenutelnou indickou pochoutku s receptem „Milan Ahmed Keema Masala“. Tento lahodný pokrm s jemně kořeněným mletým masem a směsí indických koření vám rozhodně zvedne náladu. Naše podrobné instrukce vás provedou postupem od přípravy masa po konečné zdobení. Oslňte své chuťové pohárky touto výjimečně chutnou a autentickou indickou pochoutkou „Milan Ahmed Keema Masala“.
Suroviny:
- 500g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 2 zelené papriky, nakrájené na proužky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kurkumy
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- sůl podle chuti
Postup:
- Na sporáku zahřejte olej ve velké pánvi a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a smažte ho spolu s cibulí asi 1 minutu.
- Přidejte mleté maso do pánve a vařte ho, dokud nebude zcela uvařené.
- Přidejte rajčata a papriky, smíchejte a vařte asi 2-3 minuty.
- Přidejte kečup, kari koření, kmín, koriandr, kurkumu, červený pepř a sůl. Dobře promíchejte.
- Ztlumte oheň a nechte jídlo vařit dalších 5-7 minut, aby se chuti propojily.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan.