30. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Mie goreng indonéský recept – originální indonéské jídlo připravené z výborně uvařeného nudlového těsta, smíchaného s exotickými ingrediencemi. Mie goreng nabízí sladkou a pikantní chuť, která potěší každého milovníka asijské kuchyně. S naším jednoduchým receptem na mie goreng si připravte autentickou indonéskou lahůdku přímo ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 200 g nudliček Mie Goreng
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nasekaná)
- 100 g kuřecího masa (nakrájeného na malé kousky)
- 100 g krevetek
- 1 mrkev (na tenké plátky)
- 1 paprika (nakrájená na proužky)
- 100 g zelí (nakrájeného na tenké proužky)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 vejce
- Strouhaný sýr
- Smažená cibulka (na ozdobu)
Postup
- V hrnci vařte nudle Mie Goreng podle návodu na obalu. Odklopte, opláchněte studenou vodou a nechte okapat.
- V pánvi zahřejte olej a osmahněte nasekaný česnek a cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a krevety. Smažte, dokud nejsou maso a krevety uvařené.
- Přidejte nakrájenou mrkev, papriku a zelí. Osolte, opepřete a smažte asi 2 minuty, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte vařené nudle Mie Goreng a promíchejte s ostatními surovinami.
- Přidejte sójovou omáčku a cukr. Dobře promíchejte, dokud jsou všechny suroviny dobře potaženy omáčkou.
- V jiné pánvi osmažte vejce podle vašeho gusta.
- Servírujte nudle Mie Goreng na talíř a přidejte smažené vejce. Posypte strouhaným sýrem a ozdobte smaženou cibulkou.
- Můžete ihned podávat a vychutnat si indonéskou specialitu!