18. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Mie goreng – indonéské smažené nudle
zdroj: Recepty 24/7

Domácí mie goreng ​jsou tradiční indonéské ​smažené nudle,‌ které⁣ lákají výrazným kořeněným aroma a chutí. Připravte si⁤ je snadno doma a dopřejte ‌si exotický ‍zážitek!

Suroviny

  • 200 g nudlí (ideálně mie)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky⁢ česneku, nasekané na drobno
  • 1 ‍cibule, nakrájená na‌ plátky
  • 100 g masa (kuřecí, vepřové nebo hovězí), nakrájeného na kousky
  • 1 mrkev, na ​tenké proužky
  • 1 červená paprika, nakrájená⁢ na proužky
  • 1⁣ rajče, nakrájené ‍na⁤ malé kousky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 ⁤lžička cukru
  • 1 lžička‍ soli
  • 1/2​ lžičky pepře
  • Smažená ⁣cibulka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve ‌uvařte ‍nudle podle ​návodu na obalu.​ Opláchněte je studenou vodou‌ a dejte stranou.
  2. Na pánvi ⁢rozehřejte olej ​a osmahněte cibuli s česnekem‌ dozlatova.
  3. Přidejte maso‌ a opékejte ho do doby, než změní ‍barvu.
  4. Přidejte‌ mrkev, papriku a⁤ rajče⁢ a míchejte, dokud ‌zelenina nezměkne.
  5. Přisypte uvařené nudle a ⁢promíchejte s⁣ ostatními surovinami.
  6. Přidejte⁣ sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř ⁣a nechte probublat‌ ještě asi 2 minuty.
  7. Nakonec​ ozdobte smaženou⁤ cibulkou a ‍podávejte teplé.