18. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí mie goreng jsou tradiční indonéské smažené nudle, které lákají výrazným kořeněným aroma a chutí. Připravte si je snadno doma a dopřejte si exotický zážitek!
Suroviny
- 200 g nudlí (ideálně mie)
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané na drobno
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 100 g masa (kuřecí, vepřové nebo hovězí), nakrájeného na kousky
- 1 mrkev, na tenké proužky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 rajče, nakrájené na malé kousky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- Smažená cibulka na ozdobení
Postup
- Nejprve uvařte nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a dejte stranou.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidejte maso a opékejte ho do doby, než změní barvu.
- Přidejte mrkev, papriku a rajče a míchejte, dokud zelenina nezměkne.
- Přisypte uvařené nudle a promíchejte s ostatními surovinami.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř a nechte probublat ještě asi 2 minuty.
- Nakonec ozdobte smaženou cibulkou a podávejte teplé.