4. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Měkké kukuřičné lívance
zdroj: Recepty 24/7

Měkké ​kukuřičné lívance⁤ jsou lahodné ‌a křehké pokrm, který​ jistě potěší každého milovníka‍ kukuřice. Tento‍ recept vás ⁢zavede ⁢do světa jednoduché přípravy, která vám umožní vychutnat‍ si jedinečnou kombinaci křupavého povrchu a ‍jemného těsta. Navíc, tyto lívance jsou skvělou alternativou k obvyklým snídaním ​či svačinám. Během chvíle si připravíte ⁣nutričně vyvážené a chutné jídlo,​ které se⁢ hodí na každou příležitost.⁢

Suroviny

  • 1 hrnek kukuřičné mouky
  • 1/2 hrnku⁢ pšeničné ‌mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 hrnek ⁤mléka
  • 2 vejce
  • 2 ⁣lžíce ​rostlinného oleje

Postup

  1. V misce smíchejte kukuřičnou ⁤mouku, pšeničnou mouku, prášek do pečiva, sůl⁤ a cukr.
  2. V jiné ⁤misce ⁢rozšlehejte mléko, vejce ​a olej.
  3. Přidejte ⁢tekutou směs do suchých ingrediencí a‌ dobře promíchejte, dokud ‌nedostanete‌ hladké​ těsto.
  4. Na rozpálené pánvičce rozehřejte trochu​ oleje.
  5. Plní lžící odebírejte portions of těsta⁤ nalejte na pánvičku⁢ a smažte z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
  6. Hotové lívance servírujte horké s máslem nebo javorovým‍ sirupem.