27. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na maso v kari omáčce se zeleninou, který vám okamžitě zahřeje srdce i chuťové buňky. Vychutnejte si lahodnou kombinaci kuřecího, hovězího nebo vepřového masa s aromatickou kari omáčkou a sytou zeleninovou přílohou. Jednoduchý a rychlý recept, který vaše chuťové pohárky jistě potěší!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (na kostky)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (utlučené)
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 paprika (nakrájená na proužky)
- 1 mrkev (na kolečka)
- 100 g hrášku
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte kari koření a nechte chvíli restovat, aby se uvolnily vůně.
- Přidejte hovězí maso a opékejte, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 20 minut, nebo dokud maso nebude měkké.
- Přidejte nakrájenou papriku, mrkev a hrášek a vařte dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Ochutnejte omáčku solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.