9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Maso v kari omáčce je lahodné a exotické jídlo, které vám rozhodně zvedne náladu! Tento recept vás provede jednoduchým a rychlým způsobem, jak připravit chutné maso, které plave v bohaté a aromatické kari omáčce. Užijte si skvělé kombinace koření, výrazných chutí a lahodného masa v tomto receptu na maso v kari omáčce!
Suroviny
- 500 g libového masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
 - 2 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 2 lžíce kari koření
 - 400 ml kokosového mléka
 - 1 lžíce rajčatového protlaku
 - 2 lžíce oleje
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
 - Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
 - Na pánvi rozehřejte olej a na něm orestujte cibuli dozlatova.
 - Přidejte kari koření a česnek a restujte ještě asi minutu.
 - Přidejte nakrájené maso a smažte ho z každé strany dohněda.
 - Přidejte kokosové mléko a rajčatový protlak.
 - Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit přibližně 30 minut, dokud maso nezměkne.
 - Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
 - Maso v kari omáčce podávejte s rýží nebo naan chlebem.
 

