25. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a jednoduché recept na maso s máslovou omáčkou, která zaručeně zvedne chuťové buňky k nebi. S krásně naaranžovaným kouskem masa zalitém bohatou máslovou omáčkou se stanete králem nebo královnou ve vlastní kuchyni. Naučte se tento recept krok za krokem a překvapte své blízké nezapomenutelnou pochoutkou plnou lahodných chutí.
Suroviny
- 500g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml vývaru
- sůl, pepř a koření podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a restujeme ho dozlatova.
- Přisypeme hladkou mouku a mícháme asi minutu, aby se zahustila omáčka.
- S postupným přidáváním vývaru vaříme omáčku asi 10-15 minut, dokud nezhoustne.
- Případně dochutíme solí, pepřem a ostatními kořením.