15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Maso na grilu s kari
zdroj: Recepty 24/7

Grilování je skvělý způsob, jak si vychutnat šťavnaté maso plné příjemných a bohatých chutí. ‍Naším receptem na maso ⁢na grilu s kari vám nabízíme dokonalou kombinaci výrazné pikantní aromatické kari omáčky a grilovaného masa. S tímto receptem si můžete vychutnat dokonalý grilovaný zážitek plný lahodných chutí⁢ masa, které se krásně⁤ zkombinuje s pikantní kari omáčkou. Připravte ‌si tuto jednoduchou, ale oslnivou pochoutku a užijte si ⁢perfektní grilovací zážitek!

Suroviny

  • 500 ‌g hovězího masa ⁣(např.​ roštěnec)
  • 2 lžíce ⁢kari koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na⁢ stejnoměrné plátky ​nebo kostky, ⁣aby se lépe propeklo.
  2. V míse​ smíchejte kari koření, olivový olej, sůl a pepř.
  3. Maso vložte​ do marinády ‌a nechte ho v ní odpočívat minimálně 30 ⁢minut, ⁣ideálně v chladničce přes ‌noc.
  4. Zapněte gril a nechte ho předehřát na střední teplotu.
  5. Na rozpálený gril položte maso a grilujte ho z ‍obou stran asi 4-6 ‍minut, nebo dokud není propečené podle vašich preferencí.
  6. Hotové maso nechte chvíli odpočinout, ​aby se šťávy uvnitř rovnoměrně rozpříčily.
  7. Podávejte s přílohou dle vlastního výběru, například s grilovanou zeleninou a bramborami.