30. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Masala krevety s rýží jsou lahodné indické krevety, které jsou marinované ve směsi koření a servírované s lahodnou rýží. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně, kteří si chtějí dopřát něco exotického a chutného. Vyzkoušejte ho ještě dnes a ukažte svým blízkým, co všechno umíte vařit!
Suroviny
- 400g krevet
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého zázvoru
- Sůl a pepř podle chuti
- 400g vařené rýže
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte je krátce restovat.
- Přidejte krevety a promíchejte je s kořením (kari, skořice, kmín, koriandr, zázvor), osolte a opepřete.
- Nechte krevety restovat, dokud nejsou hotové.
- Smažte rýži na pánev a osolte podle chuti.
- Servírujte masala krevety s rýží a ozdobte petrželovou nati.