2. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Masala kari kuře s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Masala⁤ kari kuře⁣ s ‌rýží je lahodné indické‍ jídlo plné​ exotických ⁤koření a chutí. Naše⁣ receptura vám ukáže,‍ jak jednoduše ⁢a rychle připravit toto ⁣lahodné jídlo,⁢ které potěší nejen vaše‍ chuťové​ buňky,⁤ ale​ i vaše⁢ hladové bříško. Vyzkoušejte tento recept ‌a pochutnejte si ​na kousku Indie doma v pohodlí‌ vaší kuchyně. ⁢

Suroviny

  • 500g ⁤kuřecích prsou, ⁣nakrájených na kostky
  • 2 cibule,⁣ nakrájené ⁢na drobno
  • 3 stroužky česneku, sekané
  • 2 rajčata, nakrájená na⁤ malé ‍kousky
  • 1 půlka‌ červené papriky,⁤ nakrájená na proužky
  • 2⁤ lžíce⁤ masala kari koření
  • 400ml‌ kokosového mléka
  • sůl a pepř ⁣podle chuti
  • olej na⁢ smažení
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Na ‍rozehřátém oleji osmažte ⁣cibuli a česnek, ⁢dokud⁤ nezískají zlatavou⁣ barvu.
  2. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opékejte ⁤je, dokud nejsou do ⁢zlato-hněda.
  3. Přidejte masala kari koření a‌ promíchejte, aby ⁤se ⁢všechny kousky masa pokryly kořením.
  4. Přidejte nakrájená rajčata⁣ a papriku ⁢a​ nechte vařit ⁣asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15-20 minut,‍ dokud omáčka nezhoustne.
  6. Ochutnejte solí a ‌pepřem a ⁣podávejte s vařenou rýží.