22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Masala gobi s batátem.
zdroj: Recepty 24/7

‌ Masala gobi⁣ s batátem je tradiční indické jídlo plné​ exotických koření a lahodných chutí. Tento recept spojuje křupavé květáky brokolice s dochucenými brambory‌ do jednoho lahodného pokrmu. Vyzkoušejte tuto aromatickou‌ pochoutku a pochutnejte si na⁣ bohaté paletě chutí!

Suroviny

  • 1 malý květák, rozdělený na⁤ růžičky
  • 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na malé kousky
  • 1⁢ cibule, nasekaná
  • 2 rajčata, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 zelená chilli paprička, nasekaná (volitelně)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička⁢ mleté červené papriky
  • 1 lžička garam masaly
  • Soľ a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ⁢ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezačnou hnědnout.
  2. Přidejte rajčata a vařte do měkký.
  3. Přidejte nakrájený květák a⁣ brambory a promíchejte.
  4. Přidejte všechny koření – kmín, kurkumu, koriandr, červenou papriku, garam ⁢masalu, sůl a‌ pepř. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte trochu vody, zakryjte poklicí a⁤ vařte na mírném ohni, dokud‍ se zelenina nezměkne.
  6. Pokud je potřeba, po nějaké⁣ době přidejte další vodu.
  7. Před podáváním posypte nakrájenou⁣ petrželkou.