22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Masala gobi s batátem je tradiční indické jídlo plné exotických koření a lahodných chutí. Tento recept spojuje křupavé květáky brokolice s dochucenými brambory do jednoho lahodného pokrmu. Vyzkoušejte tuto aromatickou pochoutku a pochutnejte si na bohaté paletě chutí!
Suroviny
- 1 malý květák, rozdělený na růžičky
- 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na malé kousky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 rajčata, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 zelená chilli paprička, nasekaná (volitelně)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička garam masaly
- Soľ a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezačnou hnědnout.
- Přidejte rajčata a vařte do měkký.
- Přidejte nakrájený květák a brambory a promíchejte.
- Přidejte všechny koření – kmín, kurkumu, koriandr, červenou papriku, garam masalu, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Přidejte trochu vody, zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni, dokud se zelenina nezměkne.
- Pokud je potřeba, po nějaké době přidejte další vodu.
- Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.