8. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou masala dýňovou polévku s kokosem. Tato exotická kombinace koření a krémového kokosu vám zaručeně zahřeje bříško. Připravte si tento jednoduchý a zdravý pokrm plný chutí a vůní Indie ještě dnes!
Suroviny
- 1 malá dýně hokkaido
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 konzerva kokosového mléka
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou dýni, papriku a orestujeme.
- Přilijeme zeleninový vývar, kokosové mléko a dochutíme mletým kmínem, koriandrem a kurkumou. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Necháme vařit asi 20 minut, dokud není dýně měkká.
- Poté polévku rozmixujeme a případně přidáme vodu, pokud je příliš hustá.
- Po dochucení podle chuti můžeme polévku podávat s nastrouhaným kokosem nebo bylinkami.