28. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Masáč bhindi sabzi je tradiční severoindické jídlo, které spojuje lahodné okra (bhindi) s dalšími oblíbenými zeleninami. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu. Naučte se vařit tento jednoduchý recept a objevte nové chuťové dobrodružství!
Suroviny
- 500g čerstvé okraje
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená chilli paprička
- 1 lžička mletého kurkuma
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- Čerstvá koriandr
- Rýže na přílohu
Postup
- Okraje omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli nakrájíme na drobné kousky, rajčata na kostičky, česnek a chilli papričku nasekáme.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme cibuli s česnekem a chilli papričkou.
- Přidáme nasekaná rajčata a necháme je chvíli dusit.
- Přidáme mletý kurkuma, koriandr, kmín a sůl. Promícháme.
- Přidáme nakrájené okraje a vaříme do měkka. Pokud se přilepí, přilijeme trochu vody.
- Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem a podáváme se studenou rýží.