28. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Masáč bhindi sabzi vařený okrajejšívané zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Masáč bhindi sabzi je tradiční severoindické jídlo, které spojuje lahodné okra (bhindi) s dalšími oblíbenými⁤ zeleninami. Tento recept ⁤je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně, kteří hledají‍ zdravou a chutnou alternativu. Naučte se vařit tento jednoduchý recept a objevte‍ nové chuťové dobrodružství!

Suroviny

  • 500g čerstvé okraje
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 ⁣stroužky ‌česneku
  • 1 zelená chilli paprička
  • 1 lžička mletého kurkuma
  • 1 lžička mletého​ koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • Čerstvá koriandr
  • Rýže na přílohu

Postup

  1. Okraje omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájíme na drobné kousky, rajčata na kostičky, česnek a chilli papričku nasekáme.
  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme cibuli s česnekem a chilli papričkou.
  4. Přidáme nasekaná rajčata a necháme​ je‍ chvíli dusit.
  5. Přidáme mletý kurkuma, koriandr, kmín a sůl. Promícháme.
  6. Přidáme⁢ nakrájené okraje a vaříme do měkka. Pokud se přilepí, ⁤přilijeme trochu vody.
  7. Před ⁢podáváním posypeme nasekaným koriandrem a podáváme se studenou rýží.