9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Marocké kouskous s kořeněným masem je lahodný recept plný exotických chutí a vůní. V tomto jednoduchém, ale překvapivě chutném jídle se kombinuje kouskous s pikantním masem, které je kořeněné tradičními marockými speciálními směsmi. Tento recept je ideální pro milovníky orientální kuchyně, kteří si chtějí dopřát autentickou chuť Maroka přímo v pohodlí svého domova. Zkuste tento recept a přenesete se na okouzlující ulice Maroka!
Suroviny
- 400 g hovězího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 mrkev
 - 1 paprika
 - 100 g sušených merunek
 - 200 g kouskousu
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička mletého kurkumy
 - ½ lžičky mleté skořice
 - ½ lžičky mletého zázvoru
 - olivový olej
 - sůl, pepř
 - čerstvá petrželka na ozdobu
 
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli, česnek, mrkev a papriku oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
 - Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli s česnekem, dokud cibule nezezlátne.
 - Přidáme maso a krátce ho osmažíme, aby získalo barvu ze všech stran.
 - Přidáme koření – kmín, koriandr, kurkumu, skořici, zázvor, sůl a pepř – a promícháme.
 - Přidáme nakrájenou mrkev a papriku a dusíme 10 minut, než se zelenina změkne.
 - Přidáme sušené merunky a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené. Přiklopíme a dusíme 1-2 hodiny, dokud maso není měkké a šťavnaté.
 - Mezitím si připravíme kouskous. Do hluboké mísy dáme kouskous a zalijeme vroucí vodou. Přiklopíme a necháme 5 minut odstát. Poté kouskous rozpustíme vidličkou a dochutíme solí a pepřem.
 - Hotový kouskous podáváme s kořeněným masem. Ozdobíme čerstvou nasekanou petrželkou.
 

