10. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Marocká tajemství kuskusu je dokonalá kombinace výrazných marockých koření a lahodných přísad. Tento recept vám přinese chuť Orientu přímo na talíř. Připravte se na štědrost zeleniny, hovězího masa a aromatických bylinek. Nechte se omámit tajemstvím marocké kuchyně a vychutnejte si kuskus plný exotických chutí a vůní.
Suroviny
- 200 g kuskusu
- 250 ml horkého vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 1 cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 150 g sušených meruňek
- 100 g mandlí, na plátky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého skořice
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuskus dáme do mísy a zalijeme horkým vývarem. Přikryjeme a necháme 10 minut odstát.
- V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli dozlatova.
- Přidáme mrkev, cuketu a papriku a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme sušené meruňky, mandle, kmín, kurkumu, papriku a skořici. Promícháme a osolíme a opepříme dle chuti.
- Podlijeme vodou a necháme vařit asi 10 minut, dokud se všechny chutě nespojí.
- Kuskus rozprostřeme na talíře a naložíme zeleninovou směs navrch. Podáváme teplé.