7. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Marocká kuskusová polévka je lahodný a exotický pokrm plný chutí a vůní. Tato autentická marocká specialita je kombinací aromatických koření, přírodních ingrediencí a kuskusu, což vytváří skvělou texturu a bohatou chuťovou paletu. Připravte si tuto originální marockou polévku a dejte svému jídelníčku exotický nádech. Vychutnejte si plnou míru chuti tohoto jedinečného pokrmu, který vás okouzlí svojí bohatou aromatickou a chuťovou kombinací.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 1 hrnek kuskusu
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl
- čerstvý petržel na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, mrkev, cuketu a papriku.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a podlijte zeleninovým vývarem.
- Přidejte rajčatový protlak, mletý koriandr, kmín, sladkou papriku a sůl.
- Směs nechejte vařit asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přiveďte vývar v hrnci k varu a následně přidejte kuskus.
- Přiveďte k varu a přiklopte hrnec. Vařte kuskus podle návodu na obalu (obvykle 5-10 minut).
- Podávejte polévku s připraveným kuskusem a ozdobte čerstvým petrželem.