7. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Marocká kuskusová polévka je lahodný a exotický pokrm plný chutí a vůní. Tato autentická marocká specialita je kombinací aromatických koření, přírodních ingrediencí a kuskusu, což vytváří skvělou texturu a bohatou chuťovou paletu. Připravte si tuto originální marockou polévku a dejte svému jídelníčku exotický nádech. Vychutnejte si plnou míru chuti tohoto jedinečného pokrmu, který vás okouzlí svojí bohatou aromatickou a chuťovou kombinací.
Suroviny
- 1 cibule
 - 2 mrkve
 - 1 cuketa
 - 1 paprika
 - 2 rajčata
 - 1 hrnek kuskusu
 - 2 hrnky zeleninového vývaru
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce rajčatového protlaku
 - 1 lžíce mletého koriandru
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička sladké papriky
 - sůl
 - čerstvý petržel na ozdobení
 
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, mrkev, cuketu a papriku.
 - Přidejte na kostky nakrájená rajčata a podlijte zeleninovým vývarem.
 - Přidejte rajčatový protlak, mletý koriandr, kmín, sladkou papriku a sůl.
 - Směs nechejte vařit asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
 - Přiveďte vývar v hrnci k varu a následně přidejte kuskus.
 - Přiveďte k varu a přiklopte hrnec. Vařte kuskus podle návodu na obalu (obvykle 5-10 minut).
 - Podávejte polévku s připraveným kuskusem a ozdobte čerstvým petrželem.
 


