7. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Marocká kuskusová polévka
zdroj: Recepty 24/7




Marocká kuskusová polévka je lahodný a exotický pokrm plný chutí a vůní. Tato autentická marocká specialita‍ je‍ kombinací ‍aromatických koření, ⁤přírodních ‌ingrediencí a⁤ kuskusu,⁢ což​ vytváří skvělou texturu a bohatou chuťovou paletu. Připravte si ⁣tuto originální marockou⁣ polévku a ‍dejte svému jídelníčku exotický nádech. Vychutnejte ⁣si plnou míru‍ chuti tohoto jedinečného pokrmu,⁤ který vás okouzlí svojí bohatou‍ aromatickou a⁤ chuťovou kombinací.​

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2⁣ mrkve
  • 1‌ cuketa
  • 1 ⁣paprika
  • 2 rajčata
  • 1⁢ hrnek ⁣kuskusu
  • 2⁤ hrnky zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1‌ lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžička ​mletého ‌kmínu
  • 1 lžička ‍sladké papriky
  • sůl
  • čerstvý ‍petržel⁤ na‌ ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a‍ osmahněte na ⁢něm nakrájenou cibuli,​ mrkev, cuketu a papriku.
  2. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a podlijte zeleninovým vývarem.
  3. Přidejte rajčatový protlak, mletý ⁢koriandr, ⁢kmín, sladkou papriku a sůl.
  4. Směs nechejte vařit asi 15 ‌minut, dokud ‍zelenina nezměkne.
  5. Přiveďte ‌vývar ⁢v hrnci k⁣ varu a následně⁣ přidejte kuskus.
  6. Přiveďte k varu ‍a přiklopte hrnec. Vařte kuskus ⁣podle návodu na obalu (obvykle 5-10 minut).
  7. Podávejte polévku ‌s připraveným‍ kuskusem⁢ a ozdobte čerstvým petrželem.