18. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na autentickou marockou hariru polévku? Naše chutná a zdravá polévka je plná tradičních marockých koření a čerstvých bylin. Jednoduchý a vyvážený recept vás zavede do srdce marocké gastronomie. Užijte si bohatou kombinaci rajčat, cizrny, drcených rajčat a chutného mixu koření. Tato výživná polévka je ideální na studené dny a potěší i ty nejnáročnější chuťové buňky. Sledujte naše kroky a připravte si skvělou marockou hariru polévku ještě dnes!
Suroviny
- 250 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 rajče
- 100 g cizrny
- 100 g červeného loubí
- 100 g zeleného loubí
- 1 špetka safránu
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- žampiony (dle chuti)
- petrželka a koriandr (na ozdobu)
- sůl a pepř (dle chuti)
Postup
- Maso nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji v hrnci.
- Přidáme nasekanou cibuli a česnek a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme na kostky nakrájenou mrkev a rajče a restujeme ještě pár minut.
- Přidáme cizrnu, loubí, safrán, skořici, kmín, koriandr a kurkumu a promícháme.
- Zalijeme vodou, přidáme osolíme a opepříme.
- Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni přibližně 1 hodinu, dokud se maso a zelenina nezměknou.
- V závěru můžeme přidat nakrájené žampiony a vařit dalších 10 minut.
- Hotovou polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou a koriandrem.