21. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte mandalíku bez masa? Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit chutné vegetariánské jídlo plné zdravých a vydatných ingrediencí. Naše mandalíky jsou plné čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, hrášek a cuketa, což je skvělá kombinace pro zajištění potřebných živin. S rozmanitou paletou koření a bylinek, jako je kurkuma nebo koriandr, vám tento recept nabídne výjimečnou chuťovou symfonii. Zkuste tento báječný veganský recept na mandalíky bez masa a nechte se unést do světa chutí!
Mandalíka bez masa
Suroviny
- 250 g mandlí
- 200 g medu
- 1 citrón
- 2 vanilkové cukry
- 1 balení sušených švestek
- 150 g mletých piškót
Postup
- Mandle rozdrvte v mixéri na hrubou mouku.
- Přidejte med, nastrouhanou kůru z citrónu, vanilkové cukry a dobře promíchejte.
- Do směsi nasekejte drobné kousky sušených švestek a přidejte mleté piškóty.
- Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily.
- Z hotové směsi tvarujte malé kuličky a nechte ztuhnout v lednici po dobu jedné hodiny.
- Mandalíky můžete podávat jako dezert nebo si je můžete dát jako zdravou svačinu.