Hledáte zdravou a vydatnou večeři plnou chuti? ​Vyzkoušejte naši lahodnou recepturu na luštěnou čočku se zeleninou. ‌Kombinace bohatých a chutných ingrediencí, včetně čerstvé zeleniny, přináší do jednoho jídla výživu a rozmanitost. Jednoduché a rychlé přípravy, pochoutka plná vitamínů je připravena za chvilku. Nechte se ohromit výživovými výhodami a skvělou chuťou této fantastické luštěnky se⁢ zeleninou!

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 200 g hrášku
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička⁣ mletého‌ kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 ​lžička mletého šťovíku
  • Sůl a pepř podle ​chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou ‍a nechte okapat.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Papriku omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na malé kousky.
  3. Na hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek,⁣ dokud nezezlátne.
  4. Přidejte⁣ na​ kostky nakrájenou mrkev, papriku ⁤a nakrájený kmín, koriandr a ⁢šťovík. Osmažte 2-3 minuty, aby se koření uvolnilo a zelenina lehce změkla.
  5. Přidejte červenou ‌čočku, promíchejte a zalijte vodou tak, aby vše bylo ponořené.
  6. Přidejte hrášek a nakrájená rajčata s šťávou z plechovky.
  7. Zakryjte hrnec a vařte na středním ohni⁣ asi 20-25 minut, dokud čočka a zelenina nezměknou.
  8. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  9. Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou.