3. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Lívanecké huby na grilu jsou jednoduchým a chutným vegetariánským receptem. Grilované žampiónové kloboučky jsou plné intenzivní houbové chuti a krásné křupavosti. S použitím pouze pár základních surovin a jednoduchých kroků, se připraví fantastické jídlo, které ocení nejen milovníci hub. Vyzkoušejte tento recept na grilování hub a dopřejte si skvělou houbovou lahůdku plnou chuťového potěšení.
Suroviny:
- 500 g žampionů, očištěných a nakrájených na plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- Čerstvý kopr, jemně nasekaný podle chuti
- 2 lžíce sójové omáčky
- Čerstvě mletý pepř
Postup:
- Plátky žampionů smíchejte v míse s olivovým olejem, česnekem, koprem, sójovou omáčkou a pepřem, případně s dalšími kořením podle chuti.
- Nechejte marinovat v lednici minimálně 30 minut nebo přes noc pro intenzivnější chuť.
- Gril předehřejte na střední teplotu.
- Hruby pokrmový olej aplikační procedurou potřete grilovací rošt, abyste zabránili přilnutí hub.
- Žampiony opatrně položte na grilovací rošt a grilujte je 5-7 minut na každé straně, dokud nebudou zlatavé a měkké.
- Servírujte teplé livanční houby s pokapaným olivovým olejem a posypané čerstvým koprem.