11. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Linhonový sufle s čokoládou je dokonalým dezertem pro všechny milovníky čokolády. Tento chuťově bohatý a lahodný recept kombinuje křehký linhonový korpus s horkou a tekutou čokoládovou náplní. Při každém kousnutí se lichotíte směsí jemného tvarohu, sladkých třešní a intenzivní čokolády. Tento výjimečný sufle je ideálním způsobem, jak povznést svou gastronomickou zkušenost na vyšší úroveň. Dopřejte si toto lahodné a vábivé jídlo a nechte své chuťové buňky oslavit vyššími sférami chutí.
Suroviny
- 100 g lískových oříšků
- 50 g cukru
- 3 vejce
- 100 g hořké čokolády
- 1 lžička vanilkového cukru
- špetka soli
Postup
- Oříšky nasekejte jemně a smíchejte s cukrem.
- Oddělte bílky od žloutků. Vyšlehejte bílky s vanilkovým cukrem a solí do tuha.
- Rozpusťte čokoládu nad párou a nechte ji mírně vychladnout.
- Žloutky lehce vyšlehejte a postupně přidejte čokoládu a oříškovou směs. Dobře promíchejte.
- Pomalu přidávejte vyšlehané bílky a opatrně je vmíchejte, aby zůstala vzdušná konzistence.
- Rozdělte směs do vymazaných a vysypaných pórčiček nebo forem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15-20 minut, dokud sufle nezkaramelizuje a nezíská lehkou křupavost.
- Podávejte ihned po upečení a ozdobte čokoládovým krémem nebo čerstvými ovocem.