4. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Linguine s pestem genovese
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na Linguine s‌ pestem genovese je skvělou⁣ volbou pro milovníky ​italské kuchyně. Kombinace jemných linguine těstovin ‍s‌ pestem ‍genovese – směsí bazalky, ‌piniových oříšků,⁣ sýra pecorino, olivového oleje a česneku -‍ vytváří neodolatelné chuťové‌ zážitky. Tato‍ jednoduchá a ⁣dobře známá italská ​specialita⁣ vám bude chutnat jak jako samostatné jídlo, tak i jako přídavek k masu nebo zelenině.‍ Vyzkoušejte tento autentický⁣ italský ⁤recept a dopřejte si výborný večer plný chutí!

Suroviny

  • 250 g⁢ linguine těstovin
  • 2 hrsti bazalkových listů
  • 70 g piniových oříšků
  • 2 ⁢stroužky česneku
  • 50 g parmezánu, nastrouhaného
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl​ a pepř podle chuti

Postup

  1. Na sporáku přiveďte osolenou ⁣vodu k varu a vařte linguine podle návodu na obalu, než budou al dente.
  2. Mezitím si ⁤připravte pesto. V mixéru smíchejte bazalkové listy, piniové oříšky, olivový olej, nastrouhaný parmezán a prolisovaný česnek. Mixujte, dokud nevznikne hladká pastička. Případně dochuťte solí a pepřem.
  3. Uvařené linguine scedíme a přendáme do mísy. Přidáme pesto a důkladně ‌promícháme, aby byly těstoviny pořádně⁢ potažené pestem.
  4. Případně dochutíme ⁢solí a ​pepřem dle‌ chuti.
  5. Pesto genovese podávejte ⁢ihned, ideálně​ s nastrouhaným parmezánem na vrchu.