18. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Lečo s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Lečo s tofu – Jednoduchý a vyvážený veganský recept!

Chutná ​lečo s lahodným tofu je skvělým jídlem, které si zamilují nejen vegetariáni. Tento recept je ⁣nejen součástí zdravého životního stylu, ale také je plný ​nepřehlédnutelné kombinace chutí. Naše⁤ lečo s tofu je připraveno s čerstvými a výživnými ingrediencemi, které dodají vašemu jídlu skvělý chuťový zážitek. Tofu ‍je perfektně zjemněno ‍pikantními bylinkami a obaleno tekutým ⁣rajčatem ‌s lečem, vytvářející neodolatelné⁣ jídlo. ​Přidejte si k tomu křupavý pečivo⁤ nebo rýži ⁢a máte skvělý pokrm, ⁢který ⁣potěší ‌každého!

Suroviny

  • 200 g červené ⁣čočky
  • 200 g tofu
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2‍ stroužky česneku
  • 1 l zeleninového‌ vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a ‌pepř ​podle chuti

Postup

  1. Červenou čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Cibuli⁣ a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. Mrkev oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
  4. V hlubokém ‍hrnci zahřejte olej a osmahněte ‍na něm cibuli, česnek a mrkev, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte mletý‍ kmín, mletou papriku a promíchejte.
  6. Přidejte červenou čočku a zalijte zeleninovým⁣ vývarem.
  7. Vše vařte přibližně 20 minut, dokud se čočka nerozvaří.
  8. Zatím si připravte tofu – nakrájejte ⁣ho ⁤na kostičky.
  9. Do polévky ⁣přidejte tofu a vařte ještě 5 minut.
  10. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody.
  11. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  12. Servírujte teplou lečo ‌s tofu⁢ a podávejte‌ s ⁤kouskem ‍chleba.