
Připravte si italskou klasiku s naším receptem na lazanky s ricottou a špenátem. Jednoduché, zdravé a chutné jídlo, které ocení celá rodina. Skvělé pro vegetariány. Sledujte naše kroky a užijte si doma přípravu této oblíbené pochoutky.
Těsto na lazanky, ricotta a špenát jsou trojice chutí, které se skvěle doplňují. Šťavnaté, slané a plné chuti, tyto lazanky s ricottou a špenátem jsou také jednoduché na přípravu! Toto jídlo je skvělou volbou pro večeři pro celou rodinu nebo pro příležitostnější hostinské večeře. Pokud hledáte chutné recepty na těstoviny pro vaší rodinu, pak lazanky s ricottou a špenátem by mohly být právě to, co hledáte.
Suroviny
- 600g čerstvého špenátu
- 250g ricotty
- 2 vejce
- 200g strouhaného parmezánu
- Sůl a pepř podle chuti
- 12 plátů těsta na lazanky
- 400g rajčatové omáčky
- 200g mozzarelly
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 200°C. Poté si připravte ingredience. Špenát očistěte, opláchněte a osušte. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a na něm orestujte cibuli, dokud nezezlátne. Přidejte česnek a nechte krátce povařit. Poté přidejte špenát a poduste, dokud neztratí objem. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti. Vše nechte vychladnout.
- V míse smíchejte ricottu s vejci a strouhaným parmezánem. Pak přidejte vychladlý špenát a vše promíchejte. Ochutnejte a případně dosolte a opepřte.
- Pláty na lazanky si předvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Poté je nechte okapat a vychladnout. Připravte si také rajčatovou omáčku – můžete použít kupovanou, nebo si ji připravte doma podle svého oblíbeného receptu.
- Nyní začněte s vrstvením. Na dno zapékací mísy dáte trochu rajčatové omáčky, poté první vrstvu plátů na lazanky. Na ně rovnoměrně rozprostřete polovinu špenátovo-ricottové směsi. Pak přidejte další vrstvu plátů, zbytek směsi, další pláty a nakonec zbylou rajčatovou omáčku. Povrch posypte nastrouhanou mozzarellou.
- Hotové lazanky pak pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nezíská zlatavou barvu.
- Pokrm nechte před podáváním trochu vychladnout, poté ho krájejte na porce a podávejte. Lazanky s ricottou a špenátem jsou vynikající samy o sobě, ale můžete je podávat i s čerstvým salátem nebo s plátkem kvalitního chleba.
Tento recept je skvělým způsobem jak připravit různé druhy zeleniny a je skvělým jídlem pro vegetariány. Takže ať už plánujete rodinnou večeři nebo hledáte něco speciálního pro příští setkání s přáteli, lazanky s ricottou a špenátem jsou skvělou volbou!

