21. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné lazanje s rajčaty a mozzarellou, které se rozplývají na jazyku. Tento recept je plný čerstvých a kvalitních surovin, které dodávají tomuto tradičnímu italskému jídlu dokonalou chuť. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale zároveň elegantní recept a dopřejte si lahodnou večeři ve společnosti svých blízkých.
Suroviny:
- 500 g sušených lazanelovek
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 plechovka drcených rajčat
- 300 g mozzarelly, na plátky nakrájená
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
Postup:
- Ve větším hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a přidejte lazanelovky. Vařte al dente podle pokynů na obalu.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte mleté hovězí maso a vařte ho dozlatova.
- Přidejte drcená rajčata, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vařte 15 minut, dokud se omáčka zahustí a dochutí se.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
- Vymažte zapékací formu olivovým olejem.
- Přihrňte na dno formy vrstvu lazanelovek, následovanou směsí mletého masa a rajčatovou omáčkou.
- Pokračujte s dalšími vrstvami lazanelovek, masa a omáčky, dokud nevyužijete všechny suroviny.
- Horní vrstvu posypte plátky mozzarelly.
- Pečte v troubě asi 25-30 minut, dokud se mozzarella neroztaví a nezačne se zlatě hnědit.
- Nechte vychladnout a podávejte.