19. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Lazanje s ragú
zdroj: Recepty 24/7

Chutné lazanje s bohatým ragú -​ Jednoduchý recept ​na lahodné lazanje s ⁢aromatickým ragú pro dokonalou italskou večeři. Kombinace​ perfektně⁣ uvařených​ nudlí,‍ vrstev masa ​a sýra⁢ v‌ pikantní⁣ omáčce je ohromující. Dejte svému ⁢jídlu chuťový ​zážitek s touto ⁣klasickou italskou specialitou!⁤

Suroviny

  • 250 ⁤g ⁢lasagních ⁤plátů
  • 400 g mletého ⁣hovězího masa
  • 1 ‌cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g krájených rajčat‌ z konzervy
  • 2⁣ lžíce olivového ‍oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 ⁣lžička sušeného ⁢bazalku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200 g‍ ricotty
  • 100 ⁢g strouhaného parmazánu

Postup

  1. V​ rendlíku⁣ rozehřejeme olivový olej a⁣ přidáme nakrájenou cibuli a​ prolisovaný česnek. Smažíme,​ dokud‌ cibule nezměkne.
  2. Přidáme ⁢mleté ‍maso a smažíme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme ⁢rajčata‍ z⁣ konzervy, ⁢oregano, bazalku, ​sůl a​ pepř.⁤ Vaříme na mírném ohni asi 20 ‍minut.
  4. Oloupané lasagní pláty​ vaříme⁤ ve⁣ vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
  5. V jedné vrstvě do zapékací mísy nejprve rozprostřeme část ragú, poté poklademe lasagní pláty a následně ​opakujeme, dokud nemáme plnou ⁢mísu.
  6. Zakončíme vrstvou ragú⁤ a na ‍vrch posypeme směsí ricotty a parmazánu.
  7. Zapečeme ⁤v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne.
  8. Podáváme teplé ​a můžeme ozdobit čerstvým bazalkem.