19. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné lazanje s bohatým ragú - Jednoduchý recept na lahodné lazanje s aromatickým ragú pro dokonalou italskou večeři. Kombinace perfektně uvařených nudlí, vrstev masa a sýra v pikantní omáčce je ohromující. Dejte svému jídlu chuťový zážitek s touto klasickou italskou specialitou!
Suroviny
- 250 g lasagních plátů
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř podle chuti
- 200 g ricotty
- 100 g strouhaného parmazánu
Postup
- V rendlíku rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Smažíme, dokud cibule nezměkne.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud nezezlátne.
- Přidáme rajčata z konzervy, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
- Oloupané lasagní pláty vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- V jedné vrstvě do zapékací mísy nejprve rozprostřeme část ragú, poté poklademe lasagní pláty a následně opakujeme, dokud nemáme plnou mísu.
- Zakončíme vrstvou ragú a na vrch posypeme směsí ricotty a parmazánu.
- Zapečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne.
- Podáváme teplé a můžeme ozdobit čerstvým bazalkem.