17. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na italské lasagne Bolognese? Vyzkoušejte tento klasický recept, který vás určitě nadchne. Naše lasagne jsou vrstvené těstoviny s plnou nádivkou z čerstvého mletého hovězího masa, smíchané s bohatou omáčkou Bolognese, rajčaty a sýrem. Toto lahodné jídlo je pečené do křupava a nabízí neodolatelné spojení chutí. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si svůj vlastní gastronomický zážitek s naší recepturou na lasagne Bolognese. Vaše chuťové pohárky vám za to poděkují!
Lazanje Bolognese
Suroviny
- 400 g lasagních plátů
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g plechovka rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1 lžička cukru
- 200 g ricotty
- 200 g mozzarelly, nastrouhané
- 50 g parmezánu, nastrouhaného
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli do zlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte.
- Přidejte mleté maso a opékejte ho do doby, než změní barvu. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, oregano, bazalku a cukr. Osolte a opepřete dle chuti. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka nezhustne.
- Na dně pekáčku rozložte tenkou vrstvu omáčky a poté položte jednu vrstvu lasagních plátů. Na ně rozprostřete část ricotty a posypte mozzarellou. Pokračujte dalšími vrstvami lasagní, omáčky a sýra, dokud nevyčerpáte všechny suroviny.
- Na závěr posypte povrch lasagní nastrouhaným parmezánem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30-35 minut, dokud lasagne nezezlátne a nezačne bublat.
- Nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.