5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Lazaně se špenátem a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7




Chcete ochutnat⁤ chutné italské⁤ jídlo? ‍Vyzkoušejte naši oblíbenou ‍lazani⁣ se špenátem a rajčaty! Tento recept kombinuje vrstvy lahodného špenátu, omáčky z ‍rajčat a⁤ sýrové‌ náplně, které ⁢se⁤ spolu propojí‍ v ⁣jedno⁤ lahodné‌ jídlo. Lazaně jsou ⁣pak‍ pečené, aby⁢ se sýr rozpustil a všechny chutě se promísily do dokonalosti. Připravte tento recept a‍ překvapte ‌své‍ blízké skvělým⁢ jídlem! ⁣

Suroviny

  • 250 g ⁢lasagní těstovin
  • 300 g ⁣čerstvého ⁢špenátu
  • 400 ⁤g rajčat
  • 250 ⁢g mozzarelly
  • 100 g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce ​olivového oleje
  • sůl a⁤ pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji⁣ orestujte​ na kostičky nakrájenou⁢ cibuli a česnek.
  2. Přidejte​ na plátky nakrájenou mozzarellu a nechte ji rozpustit.
  3. Přidejte ‍špenát a rajčata pokrájená ‌na ‍kostičky.⁢ Osolte a‌ opepřete.
  4. V hrnci⁤ povařte ​lasagní těstoviny podle návodu na obalu.
  5. Do vymazaného‌ pekáčku vložte‌ jednu vrstvu uvařených ​těstovin.
  6. Na ‌vrstvu‌ těstovin‌ nanesete​ polovinu⁣ směsi se špenátem‍ a rajčaty.
  7. Opakujte postup ​s další vrstvou ‌těstovin a zbytekem⁣ směsi.
  8. Posypte nadrobno nastrouhaným‌ parmazánem.
  9. Pekáč​ vložte do ‌trouby vyhřáté⁢ na 180 °C a zapékejte asi 25–30 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavý zákusek.
  10. Podávejte ‍teplé a‍ dobré chuti!