
Užijte si autentický chuť italské kuchyně s naším receptem na Lazaně s masovou šťávou. jednoduchý postup, kvalitní ingredience, bohaté chuti. Perfektní večeře pro celou rodinu.
Lazaně jsou skvělým jídlem, které si zamiloval nejen Garfield, ale miluje ho celý svět. Jedná se o pochutinu, která se těší oblibě u dětí i dospělých. Aby byla příprava tohoto jídla co možná nejsnazší,přinášíme vám náš recept na lazaně s masovou šťávou.
Suroviny
Pro přípravu lazaně s masovou šťávou budeme potřebovat:
- 250 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 100 g celeru
- 2 plechovky rajčat vlastní šťávě
- 100 ml červeného vína
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g tvrdého sýra
- 200 g tvarohu
- 1 vejce
- 9 listů lasagní
Postup
Přípravu začneme tím, že si nakrájíme cibuli na drobno a osmažíme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme nastrouhanou mrkev a celer a chvíli smažíme. Poté přidáme dva stroužky prolisovaného česneku. Vše smícháme a chvilku opékáme.
Poté přidáme mleté maso. To osmážíme dozlatova a poté přidáme červené víno. Necháme ho odpařit a poté přidáme rajčata vlastní šťávě. Vše necháme dusit asi 30 minut. Maso dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Zatímco se maso dusí, připravíme si bešamelovou omáčku. Do hrnce dáme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání přilijeme mléko. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Nyní se pustíme do přípravy tvarohové náplně. Tvaroh smícháme s vejcem a nastrouhaným sýrem.Sůl a pepř přidáme podle chuti.
Poté si předehřejeme troubu na 180 stupňů a začneme skládat lazaně. Do pekáčku dáme trochu masové směsi, na ni položíme listy lazagní. Na ně dáme tvarohovou směs a zalijeme bešamelovou omáčkou. Tento postup opakujeme,dokud nám nedojdou suroviny. na vrch dáme poslední vrstvu tvarohové směsi a posypeme ji nastrouhaným sýrem.
Poté lazaně vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut, dokud není vrchní vrstva zlatohnědá.
Lazaně necháme chvíli vychladnout a poté můžeme podávat.
Přeji Vám dobrou chuť a těším se na další vaření!



