26. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Lazaně s masem a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si recept na domácí ‍lazane s ‌masem‍ a rajčaty, který vám přinese chuť kuchyně Itálie⁢ přímo do vaší kuchyně. S ​vrstvami‌ chutných těstovin, ‌šťavnatým mletým⁤ masem a ‌osvěžujícím ⁢rajčatovým základem ‍si užijte lahodný zážitek při vaření i konzumaci tohoto tradičního italského‍ jídla. S přesným postupem​ a jednoduchými surovinami ⁣si recept na ‌lazane⁣ s masem a rajčaty snadno zopakujete a ‌užijete si ho s celou rodinou. Nenechte si ujít tuto skvělou kombinaci chutí a ‍vyzkoušejte tento⁢ recept ještě dnes!

Suroviny

  • 250g sušených lasagní
  • 500g ⁢mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs⁢ obojího)
  • 2‌ středně velká ⁣rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁤ česneku
  • 400g ​rajčatové omáčky
  • 200g strouhaného sýra
  • sůl,⁢ pepř, oregano, bazalka

Postup

  1. Nejprve si⁣ připravíme omáčku. Na pánvi‌ osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a‌ prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté maso ‌a za⁢ stálého míchání opékáme, ⁢dokud maso není zcela propečené.
  3. Přidáme ⁣na kostičky nakrájená rajčata⁢ a rajčatovou omáčku.⁢ Přisolíme, opepříme a ‌přidáme koření dle chuti.⁢ Vaříme 10-15 minut.
  4. Ve vymazané zapékací misce střídavě vrstvíme těstoviny, omáčku a⁢ sýr, dokud nevyčerpáme všechny⁤ suroviny.
  5. Na závěr posypeme vrchní vrstvu​ sýrem⁣ a dáme⁣ péct do⁣ předehřáté trouby na 180°C ⁣asi 40-45 ⁣minut,⁣ dokud není⁤ sýr zlatavě hnědý.
  6. Neženeme a necháme trochu vychladnout, aby se ​moučník lépe krájel.