26. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si recept na domácí lazane s masem a rajčaty, který vám přinese chuť kuchyně Itálie přímo do vaší kuchyně. S vrstvami chutných těstovin, šťavnatým mletým masem a osvěžujícím rajčatovým základem si užijte lahodný zážitek při vaření i konzumaci tohoto tradičního italského jídla. S přesným postupem a jednoduchými surovinami si recept na lazane s masem a rajčaty snadno zopakujete a užijete si ho s celou rodinou. Nenechte si ujít tuto skvělou kombinaci chutí a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 250g sušených lasagní
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obojího)
- 2 středně velká rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčatové omáčky
- 200g strouhaného sýra
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme, dokud maso není zcela propečené.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a rajčatovou omáčku. Přisolíme, opepříme a přidáme koření dle chuti. Vaříme 10-15 minut.
- Ve vymazané zapékací misce střídavě vrstvíme těstoviny, omáčku a sýr, dokud nevyčerpáme všechny suroviny.
- Na závěr posypeme vrchní vrstvu sýrem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi 40-45 minut, dokud není sýr zlatavě hnědý.
- Neženeme a necháme trochu vychladnout, aby se moučník lépe krájel.