9. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Lasagne s ricottou a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Lasagne s ⁣ricottou a špenátem: Tento lahodný recept na italské lasagne obsahuje nadýchanou⁣ ricottu a osvěžující špenát, který ⁢dodává⁢ jídlu skvělou chuť. S vrstvami ⁣plnými chutí,⁢ bylinkovým rajčatovým⁤ ragú ⁤a vrstvami nástřiku⁢ sýra,‍ stoprocentně ⁤oslníte ‌své chuťové buňky. Tato⁣ skvělá domácí⁣ verze ‍italského klasika‍ je připravena‌ být oblíbeným​ jídlem u celé​ rodiny.⁣ Vyzkoušejte ‍tento recept a navodíte​ si pocit, že jste se‍ právě ocitli v ‍italské trattorii.

Suroviny

  • 250 g lasagnových plátů
  • 500⁢ g⁣ špenátu
  • 500 g ricotty
  • 200 g ⁢strouhaného​ sýru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml rajčatové omáčky
  • olivový‍ olej
  • sůl
  • pepř
  • bazalka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte nadrobno nakrájenou ​cibuli s prolisovaným ⁣česnekem.
  2. Přidejte špenát a⁢ nechte ho chvíli podusit, dokud⁤ neztuhne.
  3. Do ⁣mísy smíchejte ricottu‍ se ⁣strouhaným sýrem a ⁢přidejte osolený ​a‍ opepřený‌ špenát. Zamíchejte dobře.
  4. Dno zapékací mísy lehce potřete⁢ rajčatovou omáčkou a na‍ něj položte ‍první vrstvu ⁣lasagnových plátů.
  5. Na pláty nanesete vrstvu směsi s ricottou a⁤ špenátem.
  6. Přikryjte ⁢další vrstvou lasagnových⁣ plátů a opakujte postup, dokud nemáte všechny pláty spotřebovány.
  7. Na zakončení přidejte poslední vrstvu lasagnových plátů a‌ potřete je rajčatovou omáčkou.
  8. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C ⁢asi 30 minut, dokud⁣ nejsou pláty měkké a sýr na povrchu zlatavý.
  9. Před‍ podáváním nechte⁤ chvilku odpočinout a posypte nasekanou bazalkou.