9. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Lasagne s ricottou a špenátem: Tento lahodný recept na italské lasagne obsahuje nadýchanou ricottu a osvěžující špenát, který dodává jídlu skvělou chuť. S vrstvami plnými chutí, bylinkovým rajčatovým ragú a vrstvami nástřiku sýra, stoprocentně oslníte své chuťové buňky. Tato skvělá domácí verze italského klasika je připravena být oblíbeným jídlem u celé rodiny. Vyzkoušejte tento recept a navodíte si pocit, že jste se právě ocitli v italské trattorii.
Suroviny
- 250 g lasagnových plátů
- 500 g špenátu
- 500 g ricotty
- 200 g strouhaného sýru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml rajčatové omáčky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte špenát a nechte ho chvíli podusit, dokud neztuhne.
- Do mísy smíchejte ricottu se strouhaným sýrem a přidejte osolený a opepřený špenát. Zamíchejte dobře.
- Dno zapékací mísy lehce potřete rajčatovou omáčkou a na něj položte první vrstvu lasagnových plátů.
- Na pláty nanesete vrstvu směsi s ricottou a špenátem.
- Přikryjte další vrstvou lasagnových plátů a opakujte postup, dokud nemáte všechny pláty spotřebovány.
- Na zakončení přidejte poslední vrstvu lasagnových plátů a potřete je rajčatovou omáčkou.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud nejsou pláty měkké a sýr na povrchu zlatavý.
- Před podáváním nechte chvilku odpočinout a posypte nasekanou bazalkou.