
Vyzkoušejte náš recept na chutné lasagne s masovou omáčkou. Snadné kroky a suroviny,které najdete v každé domácnosti,vám připraví skvělý rodinný oběd nebo večeři. Vaše chuťové pohárky si oblíbí bohatou chuť masové omáčky a křupavé těstoviny. Začněte vařit ještě dnes!
Suroviny
- 12 listů lasagne
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 400g konzervovaných rajčat
- 2 lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1 lžička sušeného oregána
- mořská sůl, pepř
- 50g másla
- 50g hladké mouky
- 500ml mléka
- sůl, muškátový oříšek
- 150g strouhaného parmazánu
Postup
Především si připravíme všechny ingredience, jelikož tento recept vyžaduje spoustu řezání a směšování. Začněte tím, že předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Cibuli a česnek oloupejte a jemně posekejte.
Na pánev dejte lžíci olivového oleje a přidejte na ni posekanou cibuli a česnek. Orestujte je, dokud nezačnou získávat zlatavou barvu. Poté přidejte mleté hovězí maso a orestujte ho také, dokud úplně nezhnědne. Přidejte konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, oregáno, bazalku, mořskou sůl a pepř. Přiveďte omáčku k varu a poté ji nechte na mírném ohni, dokud se nezačne zahušťovat.
Mezitím si připravíme bešamel. na malé pánvi rozpusťte máslo a poté do něj vmíchejte mouku.Míchejte, dokud se máslo a mouka nespojí, a poté postupně přidávejte mléko, stále míchejte. Přiveďte omáčku k varu, poté ji stáhněte z ohně a vmíchejte do ní polovinu parmazánu a špetku muškátového oříšku.
Nyní jsme připraveni sestavit naše lasagne. Na dno pekáčku vložte vrstvu lasagne, poté vrstvu masa a poté bešamelovou omáčku. Pokračujte ve vrstvení, dokud nevyčerpáte všechny suroviny, poslední vrstva by měla být omáčka bešamel.
Posypte zbytek parmazánu na vrch lasagne a vložte je do předehřáté trouby.Pečte po dobu 30 minut, nebo dokud nezačne vrchní vrstva získávat zlatavou barvu.
Lasagne s masovou omáčkou je teď hotová! Nechte ji odpočívat na deset minut před podáváním, abyste se vyhnuli spálení se na horkou sýrovou vrstvu.Tento recept je skvělý pro rodinnou večeři,neboť je velmi výživný a chutný. Můžete ho servírovat s čerstvým salátem pro přidanou svěžest.



