7. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Lasagne s masovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte náš recept na chutné lasagne s masovou omáčkou. Snadné‌ kroky a suroviny,které najdete ​v každé domácnosti,vám⁢ připraví skvělý rodinný oběd nebo večeři. Vaše chuťové pohárky ⁢si oblíbí bohatou chuť masové omáčky a křupavé těstoviny. Začněte ⁣vařit ještě dnes!

Suroviny

  • 12 listů lasagne
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400g konzervovaných rajčat
  • 2 lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného ‌bazalku
  • 1 lžička‌ sušeného oregána
  • mořská sůl, pepř
  • 50g​ másla
  • 50g hladké mouky
  • 500ml mléka
  • sůl, muškátový oříšek
  • 150g strouhaného parmazánu

Postup

Především si připravíme všechny ingredience, jelikož tento recept vyžaduje spoustu řezání a směšování. Začněte tím, že předehřejte⁣ troubu ⁢na 180 stupňů Celsia. Cibuli a česnek oloupejte‍ a jemně posekejte.

Na pánev dejte ⁣lžíci olivového ​oleje a přidejte​ na ni posekanou cibuli a česnek. Orestujte je, dokud nezačnou získávat zlatavou ⁣barvu. Poté přidejte mleté hovězí ​maso a orestujte ho ‌také, dokud úplně nezhnědne. ⁢Přidejte konzervovaná ⁤rajčata, rajčatový protlak,⁣ oregáno, bazalku, mořskou sůl a ​pepř. Přiveďte omáčku k ⁣varu a poté‌ ji nechte na​ mírném ohni, dokud se nezačne zahušťovat.

Mezitím si připravíme bešamel. na malé pánvi rozpusťte máslo a⁢ poté do něj vmíchejte mouku.Míchejte, dokud se máslo a ⁤mouka‌ nespojí, a​ poté postupně přidávejte mléko, stále míchejte. Přiveďte omáčku k varu, poté ji stáhněte z ohně⁢ a vmíchejte do ní polovinu parmazánu a⁣ špetku muškátového oříšku.

Nyní​ jsme připraveni sestavit naše lasagne. ⁣Na dno pekáčku vložte⁣ vrstvu lasagne, poté vrstvu masa a poté bešamelovou omáčku. Pokračujte ve ‍vrstvení, dokud nevyčerpáte všechny⁣ suroviny, poslední vrstva by měla být omáčka bešamel.

Posypte zbytek parmazánu na vrch lasagne a vložte je do předehřáté trouby.Pečte po dobu ‍30 minut, nebo dokud nezačne‍ vrchní vrstva získávat zlatavou barvu.

Lasagne s masovou omáčkou je teď hotová! Nechte ⁢ji odpočívat‍ na deset minut před podáváním, abyste se vyhnuli spálení se na horkou sýrovou vrstvu.Tento recept je skvělý pro rodinnou večeři,neboť je velmi⁢ výživný a chutný.⁤ Můžete ho servírovat s čerstvým salátem pro přidanou svěžest.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář