10. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Lasagne ragú
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na lahodnou lasagni ragú? Naše receptura vám přináší​ krok⁤ za ‍krokem snadný postup, jak připravit toto italské ‍lahůdkové jídlo. Vytvořte vrstvu měkkého těsta, naplňte ji bohatým a aromatickým ragú‍ z mletého masa⁢ a pomodorků a zakryjte jemnou vrstvou ⁣syrového sýra. S naším receptem⁣ na lasagni ragú ⁤si můžete doma užívat výsledku, který přivede vaše ⁣chuťové⁢ buňky na vrchol extáze. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g lasagní
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 400 g‍ rajčatového protlaku
  • 1 cibule, nakrájená ⁢nadrobno
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 lžíce⁤ olivového‍ oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného ‍bazalku
  • 1 lžička cukru
  • 200 ​g niva sýra, nastrouhaného
  • 200 ml⁢ smetany ke šlehání
  • sůl a ⁢pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si⁤ rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli do zlatova.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a osmažte ho společně ⁣s cibulí asi 1 minutu.
  3. Přidejte‍ mleté hovězí maso a nechte ho na pánvi orestovat, dokud nezmění barvu​ a není zcela propečené.
  4. Přidejte nastrouhanou mrkev a promíchejte.
  5. Přidejte rajčatový⁤ protlak,‌ sušený oregano, sušený bazalk a ⁤cukr. Dobře ⁣promíchejte a nechte omáčku⁤ vařit⁢ přibližně 20 ‌minut na⁢ mírném ohni. Případně přidávejte vodu, pokud​ je omáčka příliš hustá.
  6. V mezičase si ​připravte ‍lasagne tak, jak je uvedeno⁢ na obalu.
  7. Pečící misku ⁣vymažte⁣ máslem⁣ a na dno dejte jednu vrstvu uvařené lasagní.
  8. Nalijte na⁣ ni ‍část ​ragú omáčky a ​posypte niva‍ sýrem.
  9. Pokračujte ⁣v tvoření vrstev, dokud nebudou‍ všechny ​ingredience spotřebované. Poslední vrstva ‌by měla být z omáčky ⁤a sýra.
  10. Na vrchní vrstvu ⁤nalejte smetanu ke šlehání.
  11. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a lasagne​ pečte asi 30 minut, dokud nezměkne a nezarumění se.
  12. Lasagne můžete podávat samotnou nebo s čerstvým chlebem‌ a zeleninovým⁢ salátem.