10. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na lahodnou lasagni ragú? Naše receptura vám přináší krok za krokem snadný postup, jak připravit toto italské lahůdkové jídlo. Vytvořte vrstvu měkkého těsta, naplňte ji bohatým a aromatickým ragú z mletého masa a pomodorků a zakryjte jemnou vrstvou syrového sýra. S naším receptem na lasagni ragú si můžete doma užívat výsledku, který přivede vaše chuťové buňky na vrchol extáze. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 400 g lasagní
- 500 g mletého hovězího masa
- 400 g rajčatového protlaku
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1 lžička cukru
- 200 g niva sýra, nastrouhaného
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli do zlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a osmažte ho společně s cibulí asi 1 minutu.
- Přidejte mleté hovězí maso a nechte ho na pánvi orestovat, dokud nezmění barvu a není zcela propečené.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a promíchejte.
- Přidejte rajčatový protlak, sušený oregano, sušený bazalk a cukr. Dobře promíchejte a nechte omáčku vařit přibližně 20 minut na mírném ohni. Případně přidávejte vodu, pokud je omáčka příliš hustá.
- V mezičase si připravte lasagne tak, jak je uvedeno na obalu.
- Pečící misku vymažte máslem a na dno dejte jednu vrstvu uvařené lasagní.
- Nalijte na ni část ragú omáčky a posypte niva sýrem.
- Pokračujte v tvoření vrstev, dokud nebudou všechny ingredience spotřebované. Poslední vrstva by měla být z omáčky a sýra.
- Na vrchní vrstvu nalejte smetanu ke šlehání.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a lasagne pečte asi 30 minut, dokud nezměkne a nezarumění se.
- Lasagne můžete podávat samotnou nebo s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.