21. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Dopřejte si lahodnou italskou pochoutku s domácími pláty - Lasagne bolognese! Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit vrstvenou lahůdku plnou chutí základní omáčky Bolognese a těstovin. Ať se něco zapeče!
Suroviny
- 250 g domácích plátů na těstoviny
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatového protlaku
- 200 g nastrouhaného sýra
- olivový olej
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a necháme zhnědnout. Dochutíme solí, pepřem a oreganem.
- Přilijeme rajčatový protlak a dusíme asi 15 minut na mírném ohni.
- V zapékací misce vytvoříme první vrstvu lasagní, kterou posypeme nastrouhaným sýrem.
- Poté přidáme vrstvu bolognese omáčky a opět posypeme sýrem.
- Postup opakujeme, dokud nedosáhneme požadované výšky.
- Zakončíme vrstvou sýra a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 25-30 minut, dokud nezezlátne.
- Po vytáhnutí z trouby necháme chvíli odpočinout a pak můžeme podávat.