10. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Lahodné kebaby z Iráku
zdroj: Recepty 24/7

Chcete⁤ si ⁤vychutnat autentickou ‌chuť Iráku přímo v pohodlí svého⁣ domova? Vyzkoušejte ⁣lahodné kebaby z⁤ Iráku, která vás okouzlí svou bohatou a aromatickou kombinací koření. Tato pikantní jídla ⁤z​ mletého‌ masa ⁤připravíte ⁣rychle ‌a snadno.⁤ Součástí‌ receptu jsou také čerstvé zeleninové saláty a naaranžování do chlebového kapsičky. Ponořte se‍ do​ exotické kuchyně Iráku ​a překvapte své ‍chuťové pohárky ‌s tímto jedinečným receptem na kebaby z Iráku.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • 2 ‌lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky⁣ mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 ⁢lžička mleté kurkumy
  • sůl a⁤ pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Očistěte cibuli a česnek a nasekejte je na jemno.
  2. Maso nakrájejte⁤ na menší kousky.
  3. Ve ​vhodné misce smíchejte⁤ cibuli, ⁣česnek, citronovou šťávu, mleté koření, sůl, pepř a 2 lžíce olivového oleje.
  4. Přidejte nakrájené ‌kousky ⁤masa do směsi a důkladně je promíchejte, ‌aby se marináda⁣ dostala ​do všech kousků masa.
  5. Nechte maso ‍marinovat ⁤v chladničce minimálně 2 ​hodiny, ideálně přes noc.
  6. Před přípravou kebabů předehřejte ‍gril nebo grilovací pánev.
  7. Připravte si dřevěné špízy‍ a na každý špíz ⁢nanasazujte marinované kousky masa.
  8. Grilujte kebaby asi 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou maso ‍krásně zlatavě hnědé a propečené.
  9. Servírujte s plackami, syrovou cibulí‌ a jogurtovou omáčkou.