11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte lahodné květákové křupky s rýží jako skvělou alternativu k tradičním chipsům. Tento recept je zdravý, chutný a jednoduchý na přípravu. Ideální volba pro večerní svačinu nebo party s přáteli. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se unést jeho křupavostí a lahodnou chutí!
Suroviny
- 1 menší hlávka květáku
 - 1 hrnek rýže
 - 2 vejce
 - strouhanka
 - sůl a pepř
 - olej na smažení
 
Postup
- Nejprve si uvaříme rýži podle návodu na obalu.
 - Mezitím rozložíme květák na růžičky a spaříme ve vroucí vodě asi 5 minut, aby změkl.
 - Poté květák osušíme a rozklepneme vejce do mísy, osolíme a opepříme.
 - Růžičky květáku namáčíme nejdříve do vejce a potom v strouhance.
 - Smažíme ve vhodném oleji dozlatova.
 - Hotové květákové křupky podáváme s rýží a třeba s omáčkou podle chuti.
 

