11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Květákové křupky s rýží
zdroj: Recepty 24/7





Vyzkoušejte lahodné květákové‌ křupky s rýží jako skvělou‍ alternativu k tradičním chipsům. Tento recept je zdravý,‍ chutný a jednoduchý na přípravu. ⁤Ideální ‌volba pro ​večerní svačinu nebo party s přáteli. Vyzkoušejte tento recept ⁤ještě dnes a nechte se unést⁣ jeho křupavostí a lahodnou chutí!

Suroviny

  • 1 menší hlávka květáku
  • 1 hrnek rýže
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl⁢ a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si uvaříme rýži podle návodu na ⁢obalu.
  2. Mezitím‌ rozložíme květák na růžičky a spaříme⁣ ve vroucí ⁤vodě asi 5⁣ minut, aby změkl.
  3. Poté květák osušíme a rozklepneme⁤ vejce do mísy, osolíme a opepříme.
  4. Růžičky květáku namáčíme nejdříve do ‍vejce a potom v⁤ strouhance.
  5. Smažíme ve vhodném oleji dozlatova.
  6. Hotové květákové křupky⁢ podáváme s rýží a ‍třeba s omáčkou podle chuti.