11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné květákové křupky s rýží jako skvělou alternativu k tradičním chipsům. Tento recept je zdravý, chutný a jednoduchý na přípravu. Ideální volba pro večerní svačinu nebo party s přáteli. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se unést jeho křupavostí a lahodnou chutí!
Suroviny
- 1 menší hlávka květáku
- 1 hrnek rýže
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Mezitím rozložíme květák na růžičky a spaříme ve vroucí vodě asi 5 minut, aby změkl.
- Poté květák osušíme a rozklepneme vejce do mísy, osolíme a opepříme.
- Růžičky květáku namáčíme nejdříve do vejce a potom v strouhance.
- Smažíme ve vhodném oleji dozlatova.
- Hotové květákové křupky podáváme s rýží a třeba s omáčkou podle chuti.

