19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chuťovou explozí květákových karbanátků spojenou s krémovou sladkou bramborovou kaší. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky zdravé a chutné kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 menší květák
- 2 brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl
- mletý pepř
- olej na smažení
Postup
- Nastrouhejte květák na jemno a dejte ho do hrnce se vařící osolenou vodou. Vařte asi 5 minut, než změkne.
- Olejma chvilku osmahněte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte je do hrnce vařit do měkka. Poté je sceďte a rozmixujte na kaši.
- V míse smíchejte uvařený květák s cibulí, česnekem, vejcem, sůlí a pepřem. Vzniklou směs formujte do karbanátků a obalte je ve strouhance.
- Smažte karbanátky na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
- Servírujte s bramborovou kaší a můžete podávat s čerstvou zeleninovou oblohou.