12. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Květák Buffalo style
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodný‌ vegetariánský pokrm? Vyzkoušejte náš recept na‍ „Květák Buffalo style“, který je‍ inspirovaný klasickými⁣ ústy lákavými Buffalo křidýlkami. ⁤Tento recept nabízí křupavý ⁤květák namočený v pikantní ⁣omáčce Buffalo ‍s lehkou smetanovou omáčkou na zjemnění chuti. Dopřejte si chuťovou⁤ explozi plnou křupavosti a pikantního koření s tímto jednoduchým a⁢ přesto ohromujícím receptem ⁢na „Květák Buffalo style“. Suroviny:

  • 1 květák
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek⁢ mléka
  • 1 lžička ⁢česneku v‍ prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • ½ hrnku ostré omáčky
  • ½⁤ hrnku másla, rozpuštěného

Postup:

  1. Předehřejte troubu ⁤na 200 ‍°C⁢ a připravte⁤ si plech vyložený pečicím papírem.
  2. Odstraňte z květáku zelené listy‍ a rozdělte ho na menší růžičky.
  3. V míse⁣ smíchejte mouku, mléko, česnek v prášku, cibulový prášek, papriku, sůl a pepř, ​dokud⁢ nevznikne hladké těsto.
  4. Ponořte každý⁢ květák ⁣do těsta, aby byl celý obalený, ‌a ‍umístěte⁤ ho na⁢ připravený plech.
  5. Pečte květák v předehřáté troubě asi 20⁣ minut, ⁣dokud ⁤těsto nezezlátne a nezesílí.
  6. Mezitím smíchejte⁤ ostrou omáčku⁢ s ⁤rozpuštěným⁣ máslem.
  7. Po upečení ‍květáku ho​ přendejte ‌do‌ mísy a⁣ zalijte omáčkou, dokud bude květák pokrytý z všech⁢ stran.
  8. Opět ho vraťte na plech‍ a pečte dalších 10⁤ minut, dokud omáčka nezačne karamelizovat.
  9. Podávejte teplé a můžete doplnit zelenou cibulkou či ⁣sýrem podle chuti.