12. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodný vegetariánský pokrm? Vyzkoušejte náš recept na „Květák Buffalo style“, který je inspirovaný klasickými ústy lákavými Buffalo křidýlkami. Tento recept nabízí křupavý květák namočený v pikantní omáčce Buffalo s lehkou smetanovou omáčkou na zjemnění chuti. Dopřejte si chuťovou explozi plnou křupavosti a pikantního koření s tímto jednoduchým a přesto ohromujícím receptem na „Květák Buffalo style“. Suroviny:
- 1 květák
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 lžička česneku v prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička papriky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- ½ hrnku ostré omáčky
- ½ hrnku másla, rozpuštěného
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- Odstraňte z květáku zelené listy a rozdělte ho na menší růžičky.
- V míse smíchejte mouku, mléko, česnek v prášku, cibulový prášek, papriku, sůl a pepř, dokud nevznikne hladké těsto.
- Ponořte každý květák do těsta, aby byl celý obalený, a umístěte ho na připravený plech.
- Pečte květák v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud těsto nezezlátne a nezesílí.
- Mezitím smíchejte ostrou omáčku s rozpuštěným máslem.
- Po upečení květáku ho přendejte do mísy a zalijte omáčkou, dokud bude květák pokrytý z všech stran.
- Opět ho vraťte na plech a pečte dalších 10 minut, dokud omáčka nezačne karamelizovat.
- Podávejte teplé a můžete doplnit zelenou cibulkou či sýrem podle chuti.